Sifferspel

Posted by Ms. Flossie Gorczany Sr. on December 05, 2016
Spel

Sifferspel är mer än bara spel som barn kan spela för att lära sig siffror eller de enklaste formerna av mattematik, de kan vara roliga, och i en del fall utmanande, även för vuxna. siffror_520606270

Keno

Keno är en favorit bland många när det kommer till spel som handlar om siffror. Det kanske inte är utmanande i det avseende att det kräver taktik eller en massa tankekraft för att vinna, men det är helt klart en bedrift att lyckas vinna i Keno, speciellt konststycket att få 10 rätt. Keno är en spel som även passar in i facket “turspel” då man inte kan göra mer än hålla tummarna efter man valt ut sina siffror och väntar på resultatet.

Sudoku/Kakuro

Dessa två japanska sifferspel har fått stora genomslag i världen, och medan kakuro kanske inte är lika känt är det få som aldrig har hört talas om sudoku nuförtiden. Vi behöver säkert inte beskriva hur sudoku går till, men för de som inte provat kakuro tidigare kan det sägas vara en kombination av sudoku och korsord. De som dock endast känner igen sudoku på de klassiska 9×9 rutnäten kanske har missat att tillverkare har gjort betydligt större spel än så och man kan regelbundet hitta dem så stor som 25×25, vilket är ett spel som räcker en hel helg, även för rutinerade sudokuspelare.

Threes/2048

Dessa två spel är betydligt nyare än de andra på listan då de först dök upp som smartphonespel. Threes var först ut på marknaden och 2048 kom ut bara månaden därefter, något som helt klart fick folk att debattera spelkloner lite mer och börja titta på vad speltillverkare kan göras för att skydda spel med väldigt enkla koncept och var gränser om vad som är tillåtet egentligen går.