Bra sidor för spel

Posted by Felicia Johansson on May 26, 2014
Spel

Det kan vara lite överväldigande att hitta några bra spel på nätet när utbudet har blivit så stort. Här är åtminstone de spelsajter som vi skulle säga är värda ett besök.

Barnspel

barnspelSveriges Television har bra utbud av barnspel om man klickar in på deras sajt Barnkanalen. Här hittar du spel som är utformade efter de olika programmen som de tillverkar till kanalen. Det passar mindre barn väldigt bra och du kan också känna trygg att de är på en säker sida där det inte gör någonting om de klickar fel: det finns inga virus eller skumma programlänkar. Bara roliga spel. En annan säker sida är Bolibompa som har spel till yngre barn. Har man lite äldre barn kan man prova Spelo. Nackdelen med Spelo är att många spel är på engelska. Är barnen inte så kunnig i språket får man sålla igenom och välja spel där språk eller tal inte spelar någon roll för spelandet.

Steam

En stor sajt med blandat innehåll. Du hittar de populära spelen som Assassins Creed men även indiespel som inte uppmärksammas lika ofta (men borde). Du kan hitta spelen till billigare pris än i butik och du kan säkert hitta något som passar alla i familjen. Du kan hitta både MMO och RPG-spel och medlemskapet är gratis. Allt du betalar för är de spel du bestämmer dig för att köpa. Steam är också en sida som erbjuder några klassiker som man spelade som barn, exempelvis Heroes of Might and Magic. Dessa går att köpa till fantastiska priser och företaget har även blivit känd för sina otroliga kampanjer där de kan sänka spelpriset med 70 procent.

Google Play/Appstore

De två jättarna för mobilappar till Android respektive iPhone. För sju kronor kan du få ett riktigt bra spel men i många fall räcker det med gratisversionerna. De numera klassikerna som Angry Birds och Candy Crush Saga kan underhålla en under många bilfärdar och tråkiga reklampauser.