Mobilspel

Posted by Felicia Johansson on July 30, 2014
Spel

Spel på mobilen har blivit oerhörd populärt de senaste åren bland både barn och vuxna i takt med utvecklingen av mobiler. Utbudet av spel är idag enormt och många av de mest populära spelen går att ladda ned utan kostnad. Vare sig du har en iPhone, Samsung eller annat märke och oavsett vad du är intresserad av, verkar det finnas spel för alla behov.Tidigare forskning har dessutom visat att mobilspelande kan vara rent utvecklande för speciellt barns logiska tänkande. Vilken tur att det då finns så många spel att välja mellan.

Populära mobilspel

Nya spel lanseras kontinuerligt men några av spelen har ändå lyckats hålla sig kvar på marknaden trots stor konkurrens och blivit några av de mest populära. Underhållningsspel såsom Candy Crush Saga, Angry Birds och Blitz har blivit riktiga storfavoriter. Andra lite mer kluriga spel såsom Wordfeud och Quizkampen har också hängt med ett tag och lyckats hålla sig på toppen.

Tillbehör

Många av de mest populära spelen innehåller musik eller ljudeffekter. Vill du istället lyssna på musik samtidigt som du spelar är ett par hörlurar att rekommendera. Sitter du dessutom på ett tåg eller buss är det respektfullt att inte låta ljudet från spelet ta över. Hos Mobian hittar du bland annat hörlurar till bra priser och mobilskal som skyddar mot repor om du spelar på mobilen ofta.Precis som när du tittar på film eller lyssnar mycket på musik, sliter spelande på batteriet och det vore synd om du hamnade i en situation där du spelat bort de sista staplarna energi. En smart idé om du spelar mycket kan därför vara att köpa extrabatterier till mobilen eller en så kallad dockningsstation där mobilen snabbt kan laddas.

Tillgänglighet

Majoriteten av alla mobilspel finns tillgängliga för både iOS och Android. Spelen laddas ned i form av appar och många av spelen är till stor förtjusning kostnadsfria.