Gamer-utrustning

Posted by Felicia Johansson on May 05, 2015
Spel

Rätt sorts utrustning är av största vikt för dagens gamers för att kunna prestera på toppen av sin förmåga. Rätt sorts produkter ger fördelar när det kommer till precision, snabbhet, övergripande uppfattningsförmåga, kommunikation och ergonomi.Gaming musFörutom en nog stark dator, som klarar av den press som just dina favoritspel sätter dess prestanda, behöver en gamer annan utrustning som möjliggör maximal precision och snabbhet. Här handlar det inte om att vara någon form utav materiallirare, utan att det faktiskt är ren fakta att det är omöjligt att prestera lika bra med till exempel en mus som är gjord för att endast klicka runt lite på internet, som att spela med en som i grunden är byggd för dataspel. Det är såklart inte bara musen som är viktig för resultatet, utan tillsammans med tangentbordet och headsetet bildar de tre en sorts treenighet som kan ta varje gamer till nya höjder.

Möss

När det kommer till möss är såklart det viktigaste att de är exakt precisa i sina rörelser. Nuförtiden är det standard med optiska möss, men det är stor skillnad på kvalitén på lasern, så det är viktigt att se till att den mus du köper har nog hög DPI (dots per inches) för att reagera på så små rörelser som möjligt. Något annat man brukar titta på är den ergonomiska utformningen och musens vikt. Den ska helt enkelt ligga bra i handen och kännas skön i rörelserna över mattan.

Tangentbord

Tangentbord är precis som möss en högst individuell produkt. Så fort du passerat vissa prisklasser som i mångt och mycket garanterar en viss minimiprestanda, är det därefter använder som själv avgör vad som passar denna bäst. När det kommer till just tangentbord kan det handla om själv utformningen, hur hårt du behöver trycka på tangenterna för att de ska reagera och själva designbiten. Många gillar nämligen när det lyser och ser allmänt bra ut, även om det inte i sig förbättrar produkterna rent prestandamässigt. Många föredrar även mekaniska tangentbord, något som du kan läsa mer om här.

Headsets

Ett bra headset är avgörande för att på rätt sätt uppfatta ljuden omkring dig i spelvärlden, något som kan ge dig stora fördelar i vissa typer utav spel där det är viktigt att lokalisera positioner. Det är även viktigt med ett bra och klart ljud för att tillsammans med bilden hjälpa dig uppfatta vad som faktiskt händer och när. Du kan jämföra det med att vara döv i vanliga livet och hur mycket du faktiskt lider utav detta. I dataspel där du opererar i lag är förstås kommunikationen mellan er alla av yttersta vikt. Då krävs det att ditt headset, förutom att det ska göra att du hör det du ska och på rätt sätt, även har en mick som gör att dina lagkamrater tydligt och klart hör dig. Om du väljer att uppgradera, kommer du snabbt uppleva en stor skillnad som vi kan lova inte kommer vara dig till last.