Fat Princess

Posted by Roger on June 25, 2014
Spel

Vi har snubblat över ett roligt litet spel som vi bara måste få tipsa om! Namnet kanske låter lite elakt men det är döpt med en stor gnutta humor. 

Fat Princess är ett internet multiplayerspel som finns att ladda ner till Playstation 3 och kommer säkerligen att komma till Playstation 4 också.

Och det är multiplayer i sann bemärkelse. I varje match kan man vara upp till 32 spelare. Det är lite som fånga flagganleken där målet är att ta sig in på motståndarens område, stjäla deras flagga och komma tillbaka till sitt eget område innan motståndaren stjäl tillbaka den.

Fast här så handlar det om en prinsessa. En tjock sådan. Eller, hon börjar inte tjock men spelarna går runt i området och plockar upp kakor och tårtor som hon får äta. Detta gör att hon blir tjockare och därmed tyngre för motståndarna när de ska stjäla henne och bära iväg henne till sitt slott.

Man kan spela en av sex olika klasser: arbetare, präst, ranger, trollkarl, krigare eller bybo och alla sex har olika uppdrag och olika sätt för att tillfångata prinsessan. Numera finns det tre klasser till att ladda ner: ninja, pirat och jätte.