Utrustning för speldatorn

Posted by Roger on September 15, 2014
Spel

För att då ut maximalt av din spelupplevelse är det av högsta vikt att du väljer en dator med tillräcklig prestanda för ändamålet, inklusive en snabb processor, ett kraftfullt grafikkort och stort arbetsminne.

Men för att du ska kunna prestera på topp när du spelar bör du också komplettera din dator med de rätta tillbehören. Först och främst behöver du en bildskärm som har snabb responstid. Den ska också erbjuda hög skärpa från många betraktningsvinklar.

När man spelar spel på resande fot med en bärbar dator tillkommer ytterligare en aspekt att väga in. Datorn drar i regel mer ström när man spelar spel på den jämfört med när man bara läser tidningen på nätet eller jobbar i ett ordbehandlingsprogram. Ett extra batteri kan därför vara en bra investering, särskilt när du inte har möjlighet att ansluta din dator till ett eluttag.

Att välja en mus med de där extra knapparna kan förhöja din spelupplevelse rejält och ge dig en klar fördel gentemot motståndare som inte har dessa. Se också till att välja en musmatta som registrerar så små rörelser som möjligt.

Många nätverksspel ger dig möjligheten att prata med dina motspelare live under spelets gång. Om du spelar sådana är det väl värt att investera i ett bekvämt headset med bra volymegenskaper och bra mikrofon.